Circuit Training

Circuit Training is een nieuwe manier van fitness …

Circuit Training Groeplessen

Vrijdag 18.30 & zaterdag 10.00

Circuit Training

Circuit Training​ is een nieuwe manier van fitness, waarin verschillende manieren van trainen gecombineerd zijn tot één trainingsvorm. Circuit Training bevat namelijk elementen uit het gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, callanethics en nog veel meer. Maar Circuit Training is meer dan dat, het is een dynamische manier van fitness waarbij het doel ligt op fit, gezond, slank en strak worden.

Het concept komt uit de Verenigde Staten en staat voor een manier van fitness waarbij de nadruk wordt gelegd op functionele lichaamsbewegingen. Met functionele bewegingen, worden bewegingen bedoelt waar de mens voor gemaakt is, zoals rennen, springen, duwen, gooien, tillen, klimmen en trekken.

“In een Circuit Training zult u niet zoals in een typische sportschool tientallen machines zien staan. Wel zult u materiaal tegenkomen als touwen, grondladder, plyobox of step, kettlebells, medicijnballen en ga zo maar door. Circuit Training staat voor een gevarieerde manier van training, elke training is compleet anders. Dit maakt Circuit Training ook erg populair, je weet nooit wat je van de training kan verwachten.”.

Aan te passen voor iedereen

Een van de voordelen van het Circuit Training programma is dat absoluut iedereen dezelfde routine kan gebruiken. Deze oefeningen kunnen op elk niveau worden gevolgd. Het is mogelijk het Circuit Training programma compleet aan te passen. (bvb minder zware gewichten of de step minder hoog zetten, stappen ipv joggen) Hierdoor kan iedereen meedoen, hoe fit of niet-fit ze ook zijn.